E-sport - Nejlepší týmy světa

Dneska jsme si pro všechny fanoušky gamingu připravili náhled pod pokličku týmům, kterým se povedlo udělat díru do světa a po právu patří mezi elitu. Čti dál...
E-sport - Nejlepší týmy světa

 

  1. OG

Jeden z nejlepších týmu světa byl založen v srpnu 2015 a na jeho založení se podílel Tal „Fly“ Aizik a Johan „N0tail“ Sundstein, kteří byli bývalími hráči Team Secret. V témže roce vyhráli svůj první velký turnaj ve hře Dota 2 a nejednalo se o nic jiného než o Dota 2 Major ve Frankfurtu nad Mohanem, konkrétně se tato sláva udála listopadu 2015 a odnesli si 1 milion $.

V roce 2016 se OG stalo prvním týmem, po výhře v Manila Major, který jako první zopakoval vítězství v turnaji Dota 2 sponzorovaného samotnou společností Valve. OG vstoupilo do turnaje The International 2016 jako jeden z favoritů, který získal přímé pozvání. Už samotné pozvání na turnaj takovéto velikosti je úspěchem. Opravdu! Bohužel tento turnaj pro OG neskončil vůbec, ale vůbec dobře. Tým se umístil na 9. – 12. místě  z 16. Téhož roku proběhly nemalé změny v soupisce, a následně vyhráli ještě Boston Major a Kyjev Major.

Rok 2018 byl celkem chaotický a údály se další změny soupisek a to i přes to, že díky těmto změnám po termínu přišli o přímé pozvání. Nicméně to by nebylo OG, aby si v kvalifikacích tuto pozvánku na International 2018 nevybojovalo.

V roce 2019 již OG mělo přímé pozvání na International 2019 díky umístění v TOP 12 týmů sezóny Dota Pro Circuit. Ve velkém finale porazili Team Liquid což z nich udělalo vůbec prvního opakujicího se šampióna turnaje  The International a získali neuvěřitelných 15,6 mil. $.

Dalším milníkem roku 2019 bylo založení týmu pro hru CS:GO.

Posledním milníkem je letošní rok kdy byl založen tým Valorantu. Máme se určitě na co těšit od této orgy.

 

  1. Team Liquid

V roce 2000 ho založil Viktor „Nazgul“ Goossens, první západní hráč StarCraftu, který profesionálně soutěžil v Koreji. Založil také webovou stránku Teamliquid.net, která slouží jako domácí základna pro nadšence esportů po celém světě, aby mohli diskutovat o strategiích a zůstali tak ve spojení s jihokorejskou scénou.

Uprostřed nové vlny globálních esportových aktivit začal přecházet z komunitní platformy na premiérový esportový tým. Stalo se tak podepisováním vlastních hráčů a vstup do konkurečního prostředí.

V roce 2016 koupila společnost aXiomatic většinovou pozici ve společnosti Team Liquid. Zajímavostí je, že mezi investory společnosti aXiomatic patří i slavný hráč NBA Magic Johnson – ano je to ten co se snažil konkurovat Michaelovi Jordanovi.

V listopadu 2017 byl Team Liquid oznámen mezi deseti vybranými týmy společnosti Riot Game (pozorní čtenáři již ví o kterou hru se jedná) aby se stali stálými partnery v North American League of Legends Championship Series neboli „NA LCS“ dnes zkráceno jen na „LCS“. Během tří let vyhráli čtyři příme mistrovství LCS a každoročně Team Liquid reprezentoval Severní Ameriku na mistrovství světa.

Team Liquid je jednou z pouhých osmi organizací, které vyhráli „The International“ – ano ten slavný turnaj v DOTA 2 a jeden z nejprestižnějších turnajů ve všech esportech. Jak již výme z předchozího článku, tak tento turnaj asi nemusíme představovat. Team Liquid zvedl pohár nad hlavu v roce 2017 a málem ho zvedli nad hlavu v roce 2019. V roce 2017 si Team Liquid odnesl z turnaje 24mil dolarů a ESPN označila Team Liquid za tým roku v esportu.

V roce 2019 se Team Liquid stal teprve druhou organizací, která kdy vyhrála prestižní Intel Grand Slam a cenu 1mil dolarů. Ano mluvíme tu o CS:GO! Grand Slam vyžaduje, aby tým vyhrál v rámci deseti turnajů čtyři turnaje ESL nebo DreamHack Masters. Team Liquid jako první dokončil Grand Slam ve čtyřech po sobě jdoucích akcích. Liquid’s Grand Slam run je jedním z nejlepších konkurečních úseků úspěchu CS v desetileté historii.

 

  1. G2 Esports

G2 Esports byla založena roku 2015 Carlosem „Ocelote“ Rodriguezem a Jensem Hilgersem. Ocelote je známé především hráčům League of Legends a Jens je zkušený podnikatel a investor v oblasti esportu. Díky desetiletím zkušeností a nadnárodními zaměstnanci G2 pozvedají společnost na nejvyšší úroveň výkonu ve všech aspektech podnikání v odvětví esportů. G2 spolupracuje s nejlepšími partnery, vytváří špičkové zboží, vyvíjí nejzábavnější obsah a umožňuje svým hráčům překonat jakékoli překážky a podnítit vynikající výkon v nejvýznamnějších turnajích a ligách. G2 Esports je a od svého založení jedním z pěti nejúspěšnějších esportových klubů na světě.

Legue of Legends v roce 2016 dokončil tým G2 základní sezónu EU LCS Spring Split na 1.místě. V play- off poté porazili tým Fnatic a Origena a znamenalo to pro ně, že se kvalifikovali na turnaj Mid-Season Invitional 2016 v Šanghaji. G2 reprezentovali Evropu proti dalším 5ti týmům. Bohužel v tomto turnaji prohráli 8 z 10 her.

V roce 2019 se tým G2 stal prvním týmem, který byl korunován na šampiony LEC poté co zvítězili v rozstřelu proti Origenu 3:0.

Poté co ve velkém finále smetli Team Liquid ze Severní Ameriky 3:0 se G2 stal prvním evropským týmem, který vyhrál mezinárodní turnaj sponzorovaný Riot.

Tým G2 v roce 2020 získal svůj sedmý titul a vyrovnal tak rekord týmu Fnatic.

Tým G2 oznámil, že získal kompletní soupisku PENTA Sports, všech pět hráčů a dva trenéri pro hru Rainbow six siege. Tito hráči vyhráli Six Invitional 2018 a následně vyhráli i Six Invitional 2019.

 

  1. Fnatic

Společnost byla založena roku 2004 a je jednou z nejúspěšnějších značek esportů všech dob a vyhrává více herních turnajů 1. úrovně než jakýkoliv jiný tým na světě. Tým Fnatic je díky fanouškovské základně třetí nejsledovanější tým esportů na celém světě.

V roce 2006 získal tým World of Warcraft. Hráči tzv. WoW se utkávali 3v3 a umisťovali se na nejlepších místech v událostech jako je BlizzCon, Intel Extreme Masters.

V lednu 2012 se Fnatic ujal RaidCall jako sponzor. S novým titulním sponzorem Fnatic expandoval do Jižní Koreje a stal se prvním nekorejským týmem esportu, který získal profesionální hernu v Soulu.

Na konci roku 2013 Fnatic vyhrál svůj první hlavní turnaj v CS:GO a v roce 2015, když porazili tým Ninjas in Pyjamas, vyhráli ESL One Katowice 2015, následně ESL One Kolín nad Rýnem 2015. A díky dalším vítězstvím podobných turnajů a 11 mezinárodním titulům, někteří považují tento tým Fnaticu za jeden z nejsilnějších týmů, který se kdy shromáždil v CS:GO.

Fnatic vstoupil na scénu League of Legends v březnu 2011 a o dva měsíce později se kvalifikoval na mistrovství světa první sezóny. Fnatic si během šampionátu vedl dobře a po sestřelení All Authority 2-1 byli korunováni za mistry světa 1. sezóny. A další roky byli také velice úspěšní.

 

  1. Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas (NiP) vznikli v červnu 2000. Jejich největším úspěchem bylo vítězství v mistrovství světa Cyberathlete Professional League 2001. Podepsali jedny z největších sponzorských dohod na scéně v té době. Tým získal během prvních dvou let na svých webových stránkách v Evropě přibližně 100 000 členů a byl také prvním týmem mimo Asii, který vstoupil na asijský trh. Během šesti měsíců měli na svých asijských webových stránkách asi 90 000 členů. Tým patřil k nejotevřenějším odpůrcům přechodu z původní verze Counter-Strike na novější Counter-Strike: Source. 

 

 

Autor článku

Ironic Outlaws

Mohlo by tě zajímat

REPREZENTUJ SVOU UNIVERZITU V ESPORTU!

REPREZENTUJ SVOU UNIVERZITU V ESPORTU!

Naše republika překonává éru Michala Davida a Helči Vondráčkový a nepřestává shockovat! Tentokrát naštěstí o něco lépe.…

League of Legends Big Shock! Cup

League of Legends Big Shock! Cup

Jak jsi již určitě zaznamenal, tak ve dnech 30. - 31. října proběhl očekávaný Big Shock! Cup ve hře League of Legends a…

Mobilní hry z Brna dobývají svět! Poznej MADFINGER Games.

Mobilní hry z Brna dobývají svět! Poznej MADFINGER Games.

Právě teď ti na Big Shock! blogu exkluzivně představíme nejlepší vývojáře mobilních her v Česku! Čti dál a poznej…

Deníček filmového kritika

Deníček filmového kritika

Zdarec! Rok 2022 je sice za námi, ale klenoty kinematografie, který v tomhle roce vznikly, s námi budou už na pořád. Já…

První energetická kryptoměna je tady: Shock Coin!

První energetická kryptoměna je tady: Shock Coin!

V článku „Big Shock!” life už pronikl i do tvý image a E-Shop je tady!“ je vidět, kam až to naše značka dotáhla.…

Jak se nezhroutit z konce léta? Zkoukni našich 5 tipů a budeš v pohodě.

Jak se nezhroutit z konce léta? Zkoukni našich 5 tipů a budeš v pohodě.

Léto je prostě super. Je teplo, pohodička, dovolenky, pro jinýho možná prázdniny a klid od školy. Když je náhodou mega…

Star Wars Jedi: Fallen Order je tady!  Dočkáme se nejlepší Star Wars hry?

Star Wars Jedi: Fallen Order je tady! Dočkáme se nejlepší Star Wars hry?

Fanoušci Star Wars her to v posledních letech neměli jednoduché. Zatímco v kinech se objevují nové díly hlavní ságy,…

Kdo je Magician? Vyzpovídali jsme mága mobilních her!

Kdo je Magician? Vyzpovídali jsme mága mobilních her!

Youtuber, profesionální fotbalista a hráč mobilních her. To je Honza, jinak známý jako Magician. Přečti si rozhovor a…

1. podcasty s Martinem Macíkem Jr. a Honzou Brabcem!

1. podcasty s Martinem Macíkem Jr. a Honzou Brabcem!

Martin Macík Jr. bude táta a Honza Brabec povídá o brutální bouračce. Big Shock! podcasty jsou tady. …

Nové hry v březnu: The Division 2, Devil May Cry a bojovka od autorů Dark Souls

Nové hry v březnu: The Division 2, Devil May Cry a bojovka od autorů Dark Souls

Po silném herním únoru přichází březen, který po této stránce nemá předchůdci moc co závidět a přinese taky …

Buď jako oni Kup si Merch

Nakoukni do našeho novýho e-shopu a už nikdy neřeš co na sebe! Hledej ty nejlepší čepice, trička, mikiny a další věci přímo tobě na míru.

Kupuj na meatlfy.cz
Kšiltovka Batoh Tričko Tílko